marți, 7 ianuarie 2014

Despre ceasuri rezistente la apa

Pentru ca ceasul este un accesoriu pe care il vei purta des si pe care il vei pastra o perioada de timp cat mai indelungata, este important ca atunci cand iti cumperi unul sa te interesezi nu doar de felul in care arata ci si de diferite caracteristici sau functii pe care le poate avea. In zilele noastre sunt tot mai putini producatori care nu includ rezistenta la apa pe lista caracteristicilor unui ceas. Aceasta este specifica atat pentru ceasuri de dama cat si pentru ceasuri barbatesti, nu se face vreo diferentiere din acest punct de vedere.

Sunt foarte multi oameni care vor sa se asigure ca ceasul pe care si-l cumpara este rezistent la apa, fara sa stie exact ce inseamna acest lucru. Daca vrei sa ai certitudinea ca ceasul tau are aceasta caracteristica, uita-te cu atentie la marcajele inscriptionate pe cap. Ar trebui sa gasesti inscriptii de genul “ water resistance 3atm”. Pentru cei care nu stiu 1 atm echivaleaza cu 1,033 Kg pe 1 cm². In anumite situatii inscriptia poate aparea doar cu initialele W.R. 3atm spre exemplu. Cu cat numarul din fata atm-ului este mai mic, cu atat rezistenta la apa este mai scazuta. Un ceas cu 3atm, va rezista de exemplu la o ploaie sau la spalatul pe maini, insa nu si la un antrenament de inot de exemplu. Unele ceasuri sunt marcate cu inscriptia “diving”. Acestea sunt special facute pentru activitati de scufundare si in general pentru diferite sporturi subacvatice.

Piesa cea mai sensibila a unui ceas este asa numita coronita, adica rotita care ne ajuta sa invartim ceasul. Asadar atunci cand intram la dus cu ceasul, ne spalam cu el la mana, sau mergem la inot, trebuie sa ne gandim la aceasta piesa. Ea retine foarte usor particule de sapun de exemplu, care pot afecta sistemul de etansare a carcasei oricarui ceas. Din acest motiv, este recomandata curatarea si verificarea ceasurilor la anumite intervale de timp. Poate ca ceasurile de dama ar trebui verificate la perioade mai scurte, avand in vedere ca doamnele si domnisoarele folosesc mult mai multe produse pentru maini, creme, lotiuni, care au acelasi efect ca si sapunul.

Oricum ar fi, indicat este sa nu “abuzam” de aceasta caracteristica a ceasurilor, pentru ca pe termen lung, intr-un fel sau altul acesta va fi afectat. Este pacat sa nu prelungim viata unui ceas si sa nu ne bucuram cat mai mult timp de acesta, mai ales cand avem aceasta posibilitate.


Related Posts

Despre ceasuri rezistente la apa
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.