joi, 12 decembrie 2013

Ghid pentru achizitionarea unui ceas original

In zilele contemporane, in majoritatea, daca nu chiar in toate domeniile existente pe piata, exista numeroase produse asa-numite replici ale originalelor sau “fake-uri”. Desi avantajul acestora este pretul cu mult mai mic decat al produsului original (unul dintre primele indicii de luat in calcul), calitatea lasa foarte mult de dorit, si la scurt timp dupa ce ai achizitionat o replica, iti vei fi dorit sa fi scos mai multi bani din buzunar pentru original.Daca esti interesat despre cum sa gasesti si sa cumperi ceasuri originale, te poti ghida dupa sfaturile noastre descrise in continuarea acestui articol.

Primul indiciu de care ar trebui sa tii cont, este calitatea materialelor din care este fabricat ceasul. Nu trebuie sa fii specialist in domeniu ca sa iti dai seama daca la confectionarea curelei s-a folosit piele reala sau o imitatie de piele. Uita-te atent la cusaturi, sau daca vorbim de curele metalice, la felul in care sunt imbinate zalele, micile suruburi. Ceasurile originale, incanta orice privire prin calitatea lor ireprosabila.

Daca ceasul pe care vrei sa il achizitionezi este un model care are dublu cadran, sau are si cadrane care indica data de exemplu, trebuie sa fii atent la acestea. De obicei la ceasurile fake, cadranele secundare nu functioneaza corect, sau nu functioneaza deloc.

Un alt lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere cand cumperi un ceas, este sa verifici pe site-ul producatorului original specificatiile tehnice sau alte date de acest gen. Ceasurile originale au pe capacul care acopera mecanismul diferite inscriptii gravate (nu lipite sau imprimate cu vopsea), cu scop informativ. Iti poti da seama informatiile respective sunt gravate, trecand cu partea mai sensibila a degetelor peste capacul din spate. Daca locul acela este foarte neted inseamna ca informatiile au fost imprimate cu vopsea sau poate lipite sub forma unui autocolant.

Nu in ultimul rand asigura-te ca ceasul pe care il cumperi este insotit de factura, garantie si certificat de originalitate sau autenticitate. Acestea te pot ajuta sa iti dai seama daca locul de unde ai achizitionat ceasul este unul de incredere. Intradevar daca se poate falsifica un ceas, se poate falsifica si un certificat de garantie, dar macar in aceste conditii poti inapoia produsul.In orice certificat de garantie se specifica o perioada de cateva zile pana la o luna in care poti schimba sau returna produsul. Iti recomandam sa intrebi vanzatorul inainte de a achizitiona ceasul, daca poti returna produsul si in ce conditii.

Spor la cumparaturi!

Related Posts

Ghid pentru achizitionarea unui ceas original
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.