miercuri, 18 decembrie 2013

Mituri despre Ceasurile de Mana

Exista atat de multe mituri si greseli de perceptie legate de ceasurile de mana. In continuare, voi deconspira o serie dintre ele in idea ca atunci cand veti achizitiona un nou ceas, o veti face mai bine infomati, fie ca vorbim de ceasuri barbatesti sau ceasuri dama.

1.       Rolex face cele mai bune ceasuri din lume!

Foarte gresit! Rolex face ceasuri superioare calitativ fata de multe alte branduri si chiar este compania care a facut o serie de inovatii in acest domeniu. Cu siguranta Rolex este cel mai cunoscut brand de lux, insa in prezent Patek Phillipe este consacrat pe scara larga de catre experti ca fiind producator premium de ceasuri.

2.      
Un ceas scump arata ora mai cu acuratete decat unul ieftin

Gresit! Un Timex de 20 de dolari va arata la fel de bine, daca nu chiar mai bine ora decat un Omega de doua mii de dolari. Motivul pentru care se intampla acest lucru se datoreaza faptului ca ceasurile care costa sub cinci sute de dolari folosesc quartz pentru a functiona, sunt mai ieftine de produs si mult mai exacte in a indica ora. In plus, vei plati mai mult pentru un ceas din cauza valorii sale ca bijuterie.

3.       Ceasurile elvetiene sunt produse in totalitate in Elvetia

Din nou gresit! Conform legilor elvetiene, un ceas de origine elvetiana este realizat din cel putin 50% din component produse in Elvetia si ca asamblarea, retusurile si inspectia finaal se fac tot in aceasta tara.

4.       Ceasurile vandute de dealeri neautorizati sunt rebuturi, falsuri sau second-hand

Bineinteles, gresit! Exista comercianti cu reputatie care vand ceasuri originale, direct de la producatori. Ceasurile nu se incadreaza in niciuna dintre categoriile rebut, fake sau la mana a doua.

5.       Este simplu sa iti dai seama daca un ceas este contrafacut sau fals

Incorect. Este din ce in ce mai greu sa iti dai seama daca un ceas este fals sau nu. Falsurile generice, vandute pe strazile New York-ului sunt usor de depistat, insa producatorii de fake-uri care opereaza in Japonia sau Elvetia fac reproduceri identice, utilizand inclusiv elemente precum logo-ul producatorului si seria.

6.       Producatorii nu tolereaza piata gri


Gresit! Desi in general afiseaza o atitudine pioasa legata de acest subiect si sustin pe site-urile lor ca nu comercializeaza produsele pe internet etc., multi dintre ei probabil ca nici macar nu ar supravietui fara aceasta piata, pe care dealtfel o tolereaza, chiar daca nu o promoveaza fatis. 

In speranta ca ti-am fost de ajutor, nu lasa gura lumii sa te influenteze si spor la cumparaturi!

Related Posts

Mituri despre Ceasurile de Mana
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.