duminică, 22 decembrie 2013

Ce tip de mecanism sa alegi pentru ceasul tau



Daca te-ai hotarat sa iti cumperi un ceas, trebuie sa iei cateva decizii importante referitoare la caracteristicile pe care vrei sa le detina. In primul rand ar trebui sa te decizi ce tip de mecanism vrei sa aiba ceasul tau. Aceasta este de fapt prima hotarare pe care sa o iei, estetica, modelul si marca ar trebui sa vina dupa aceea, fiind de o importanta considerabil mai mica. Daca esti la primul ceas pe care urmeaza sa il achizitionezi si nu stii prea multe despre acest subiect, nu ar strica sa te informezi putin inainte de a cheltui banii.

Pentru inceput trebuie sa stim ca exista trei tipuri de mecanisme : mecanice, cu quartz (acestea doua sunt cel mai des intalnite si folosite in fabricarea ceasurilor) si cu autoquartz. Care este diferenta intre aceste tipuri de mecanisme si cum stii care ti se potriveste ? Sa zicem ca pentru „incepatori” cea mai buna alegere este un ceas cu mecanism de tip quartz, adica pe baterie.

 Ceasurile care functioneaza pe baterie sunt mai usor de utilizat, pentru ca nu este nevoie sa fie intoarse la intervale de timp, pentru a functiona corect. In mod poate suprinzator pentru unii, ele pot oferi mai multa precizie in indicarea timpului, decat un ceas mecanic. Daca acest aspect este esential pentru tine, quartzul este cu siguranta alegerea cea mai buna. De mentionat este si faptul ca ceasurile cu quartz sunt ceasuri ieftine, comparativ cu cele mecanice.

Mecanismele mecanice pot fi si ele de doua feluri: fie automate, fie manuale. Mecanismele mecanice automate s-au inventat probabil pentru oamenii care mai uita diverse lucruri din cand in cand, cum ar fi sa isi intoarca ceasul. In timp ce mecanismele mecanice manuale, trebuie intoarse asa cum spune si denumirea lor, manual zilnic, cele automate se activeaza/intorc cu ajutorul miscarilor facute de bratul pe care sunt purtate. Daca esti genul de persoana sedentara, ceasurile mecanice automate nu sunt potrivite pentru tine.

Mecanismele mecanice manuale sunt mai mult pentru pasionati, dar si pentru oameni ceva mai disciplinati, pentru care intoarcerea zilnica a ceasului lor nu este o povara. Daca nu te incadrezi in aceasta tipologie, poate ar fi bine sa te deschizi si catre alte alternative cu privire la tipul de mecanism al ceasului tau. Pretul pentru ceasurile cu mecanisme mecanice sunt mai ridicate, insa poti gasi si ceasuri ieftine din aceasta categorie, de obicei la targuri vintage sau poate la diverse persoane care nu le cunosc adevarata valoare.

Related Posts

Ce tip de mecanism sa alegi pentru ceasul tau
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.